Bereiding:
Leg de satéprikkers in een bak met ruim water. Breng de sojasaus met de bouillon, sherry, azijn en de suiker in ene pannetje aan de kook. Lat dit ca. 10 minuten inkoken totdat de saus wat dikker wordt. Veeg de shii-take schoon en snij ze in vieren. Maak de prei schoon en snij deze in stukken van 2 cm.
Snij de kipfilet in blokken van 2 x 2 cm. Rijg de groenten en de kip om en om aan de spiesen. Verwarm de grillpan, bestrijk de spiesen met de saus en grill de spiesen aan beide kanten in ca. 7 minuten gaar. Bestrijk de spiesen nogmaals tijdens het grillen. Strooi wat pijnboom pitjes op de schaal en maak het aan één kant wat op met sla. Leg de spiesen op een schaal en schenk de rest van de saus erover.
Ingrediënten:
100 ml sojasaus
50 ml kippenbouillon
50 ml medium sherry
2 eetl. witte wijnazijn
4 eetl. suiker
100 gram shii-take
1 dunne prei
300 gram kipfilet
pijnboompitjes
sla
Bereiding (recept 2)
Voeg de ingredienten voor de marinade (sojasaus, mirin, suiker en sake) in een pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Laat de marinade afkoelen en voeg de kipblokjes toe. Laat de kipfilet een half uur marineren.
Was de lente-uitjes goed en snijd ze in stukjes van 2 centimeter. Haal de kip uit de marinade, maar bewaar de marinade wel. Steek de kip en lente-uitjes om en om aan de satéstokjes. Verhit op een grillplaat of in een bakpan een beetje olie, grill of bak de stokjes ongeveer 4 minuten aan beide kanten. Verwarm de marinade, schep een beetje over de stokjes heen en bestrooien met geroosterde sesamzaadjes.
Ingrediënten
450 gr. kipfilet, in blokjes
1 bos lente-uitje
Sesamzaad, geroosterd
Zonnebloemolie
50 ml. sojasaus, Japanse
25 ml. mirin
15 gr. suiker
25 ml. saké
Video
How to make yakitori, yakitori for the first time
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten