zondag 18 april 2010

Gevulden artisjokken

Bereidingswijze
Snijd de stelen van de artisjokken en snijd 1/3 van de bovenkanten af. Breng in een pan ruim water aan de kook met wat zout en de halve citroen en kook hierin de artisjokken in ongeveer 30 minuten gaar. Schep ze dan met een schuimspaan uit de pan en laat ze op een vergiet uitlekken. Snijd de korstjes van de sneetjes brood en verkruimel de sneetjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Houd 2 eetlepels van de kaas apart. Klop in een kom de eieren los en meng er het broodkruim, tomaten, kaas en kappertjes door. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Vouw de artisjokken open en verwijder met een lepel het hart. Vet een ovenschaal in en zet hierin de artisjokken. Vul de artisjokken met het ei – kaasmengsel en bestrooi ze met de apart gehouden kaas. Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Bestrooi dan de gevulde avocadohelften met peterselie.

Ingrediënten voor 4 personen
4 artisjokken
½ citroen
zout
peper
2 sneetjes witbrood
1 eetlepel kappertjes
100g geraspte Parmezaanse kaas
2 tomaten
2 eieren
2 eetlepels gehakte peterselie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten