dinsdag 13 april 2010

Piccata van kalfsoester met sjalot

Bereiding
Voorbereiding:
De sjalotjes pellen, halveren en ragfijn snipperen. De knoflook halveren, de kiem verwijderen en fijnhakken. De tijm, koriander en basilicum van de grove steeltjes ontdoen en fijnsnijden. De bloem zeven, de bouillon toevoegen en gladroeren. Het ei toevoegen en nogmaals gladroeren. Als laatste de kaas en kruiden toevoegen en het beslag (piccata) op smaak brengen met zout en peper.

Bereidingswijze:
Bestrooi de kalfsoesters met zout en peper. Haal daarna het vlees eerst door de bloem en daarna door het beslag. Verhit de olijfolie in de anti-aanbakpan en bak beide kanten in 8 minuten mooi bruin. Laat het vlees in een voorverwarmde oven op 50 °C nog 5 minuten rusten.

Te gebruiken bij:
Serveer met een frisse salade en focaccia of ciabatta.

De piccata moet krokant blijven; laat hiervoor het vlees in de oven op een rooster rusten en leg er een bakplaat onder om het eventuele vocht op te vangen. Ook wordt het vlees heerlijk mals als je het even in de oven laat rusten.

Bereidingstijd : 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen
4 kalfsoesters à 160 g
2 sjalotten (50 g)
1 teentje knoflook
1 dl sterke kippenbouillon
1 ei
1 g verse tijmblaadjes
1 g verse basilicum
1 g verse koriander
75 g Parmezaanse kaas, geraspt
50 g bloem
1 dl olijfolie
Zout en peper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten