dinsdag 13 april 2010

Nasi goreng trafasie met saté

Bereidingswijze:
Rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.

Saté Paramaribo bereiden door 400 gram kipfilet in kleine vierkante blokjes te snijden en 15 minuten met 3 eetlepels Nasi Goreng Trafasie (roerbakmix) marineren; daarna de stukken vlees rijgen aan de satéstokjes en rondom grillen of roosteren tot het vlees gaar is.
bron: Surinam culinair, San & Jay

Bak met de eieren 3 omeletten in 2 eetlepels olie; snijd ze vervolgens in schuine reepjes en rol ze dan op.

7 eetlepels olie verhitten, 100 gram in blokjes gesneden kipfilet toevoegen en enkele minuten bakken tot het gaar is; hieraan toevoegen 5 eetlepels Nasi Goreng Trafasie(roerbakmix), maïs en doperwten mix, prei (gesneden) en het geheel 3 minuten roerbakken. Vervolgens de gekookte rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken; de laatste minuut de eieren en de gebakken uien toevoegen en goed omscheppen.

Serveertip:
Serveren met Saté Paramaribo; schenk Pinda-Satèsaus Trafasie over de Saté Paramaribo. Garneer met sla, Zuurgoed, gebakken Banaan, tomaat.

Ingrediënten voor 4 personen:
1 pot (360ml) Faja Lobi Nasi Goreng Trafasie (roerbakmix)
Pinda-Satèsaus Trafasie
500 gram kipfilet
3 eieren
Olie
100 gram maïs/doperwten mix
400 gram Basmati rijst
150 gram prei handvol gebakken uien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten