maandag 12 april 2010

Gegrilde sliptong met avocado-citroencrème

Type gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd:20 - 30 min.
Verkrijgbaarheid:
Aantal personen:4 personen
Energie:533 kCal 2230 kJ

Bereiding
Verwarm de grill voor of gebruik een grillpan. Spoel de sliptongen af onder koud water en dep ze droog. Bestrijk de sliptong met de olie en strooi er peper en zout over. Leg de vis op het rooster. Schuif het grillrooster minimaal 6 cm onder het grillelement en grilleer de tong 3 minuten. Keer de vis voorzichtig en grilleer de andere kant. Halveer voor de saus de avocado, verwijder de pit en de schil en pureer het vruchtvlees met citroensap. Meng er alle andere ingrediënten door en voeg peper en zout naar smaak toe. Presenteer de saus bij de gegrilde sliptong.
Lekker met gebakken krielaardappels en een groene salade.

Ingrediënten
8 panklare sliptongen
3 eetlepels (olijf)olie
zout en versgemalen peper

saus:
1 avocado
2 eetlepels citroensap
125 ml crème fraîche
3 eetlepels mayonaise
½ dl droge sherry of witte wijn
1 theelepel kerriepoeder
1 eetlepel gehakte bieslook (vers of diepvries)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten