zondag 25 april 2010

Rosbief en hamrolletjes met paprika en ui

Bereiding:
Wel de gelatine in water. Warm witte wijn op en voeg de gelatine hieraan toe. Doe de groene kruiden erbij en breng op smaak met citroensap, giet de gelei in een platte schaal en laat dit opstijven in de koelkast. Voor de paprikajam fruit u een uitje in olie en voeg paprika en suiker toe en een klein beetje water. Breng aan de kook en voeg een eetlepel gembersiroop toe.

Leg de dungesneden rosbief op een bord, leg er een plakje ham bovenop en rol dit op tot een mooi rolletje. Serveer de afgekoelde paprikajam op een bordje en leg hier de rolletjes vlees boven op. Snijd heel voorzichtig de koude kruidengelei in plakjes en leg een velletje van de gelei bovenop het vleesrolletje.

Ingredienten:
200 gram rosbief
100 gram iberico of serranoham
5 dl witte wijn
4 blaadjes gelatine
¼ bosje peterselie, fijn gehakt
¼ bosje munt, fijn gehakt
4 takjes rozemarijn, fijn gehakt
sap van ½ citroen
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
1 mespuntje zout
20 gram water
1 eetl. gembersiroop

Geen opmerkingen:

Een reactie posten