vrijdag 16 april 2010

Gegrilde griet met honing en sinaasappel

Bereiding
De schoongemaakte uien in dunne ringen snijden en deze los drukken. In de bloem wentelen en lichtbruin frituren. Het sinaasappelsap met de tijm tot de helft inkoken. Hierbij de visfumet en de honing voegen en dit licht binden met aardappelzetmeel. Ten slotte de klontjes boter erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. De grill verwarmen en het rooster inwrijven met olie. De grietfilets instrijken met olie en ze aan beide zijden net gaar grillen. De uienringen op het bord leggen, de saus erover gieten en de grietfilet er bovenop schikken. Garneren met gefrituurde aardappelblokjes en serveren met een frisse salade.

Ingredienten voor 4 personen
800 g grietfilet
2 uien
1 cl olijfolie (extra vierge)
20 g bloem (tarwebloem)
6 sinaasappelen
2 dl visfumet
2 eetlepels honing (vloeibaar)
4 takjes tijm
4 theelepels aardappelzetmeel
100 g boter (bakboter)
peper
zout

Geen opmerkingen:

Een reactie posten