donderdag 15 april 2010

Slibtong met komkommersaus

Bereidingswijze
Schil de komkommer en halveer hem in de lengte. Schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm. Wrijf de sliptongen in met citroensap, zout en peper en wentel ze door de bloem.

Verhit de margarine in een grote koekenpan en bak de sliptongen (in twee porties) in 6-8 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege. Leg de sliptongen op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.

Bak de bosui en komkommer in het bakvet in ca. 3-4 minuten gaar. Roer de crème fraîche en dille erdoor en warm de saus zachtjes door. Voeg zout en peper toe en schep de saus over de sliptongen. Lekker met gebakken krieltjes en een frisse salade.

Geef dit gerecht een feestelijk tintje door 100 gram Hollandse garnalen door de saus te roeren.

Ingrediënten voor 4 personen
4 sliptongen
1 komkommer
3 lenteuitjes
sap van een halve citroen
zout
versgemalen peper
4 eetl. bloem
4 eetl. vloeibare margarine
125 ml crème fraîche
1 ½ eetl. dille, fijngehakt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten