Ingrediënten voor 4 personen
4 bananen
1 theelepel sinaansappelrasp
1 theelepel citroensap
50g ongezouten pinda’s, gemalen
100 g bruine rietsuiker
2 eetlepels citroensap
50g boter
1 eetlepel olie
Sinaasappels voor erbij (facultatief)
Bereiding
Bereidingstijd: 35 minuten, zo gemaakt.
Vermeng sinaasappel- en citroenrasp met de pinda's en de suiker. Pel de bananen en snij ze in de lengte in plakken. Besprenkel meteen met citroensap. Verhit de boter en de olie in een pan met antiaanbaklaag, laat de pan niet te warm worden.
Haal de plakken banaan door het suikermengsel en bak ze in porties goudbruin op zacht vuur. Laat even afkoelen op een rooster - let erop dat ze niet aan elkaar kleven - en serveer de bananen lauwwarm.
Lekker met een frisse salade van dikke plakken sinaasappel.
dinsdag 13 april 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten