dinsdag 13 april 2010

Biefstuk en sjalot, wokken op Oosterse wijze

De sjalotjes pellen, halveren en in halve ringen snijden. De knoflook halveren, de kiem verwijderen en fijnhakken. Het buitenste blad van de lente-uitjes verwijderen, in kleine stukjes snijden en even in lauwwarm water wassen. Van de oesterzwammen het steeltje verwijderen en in kleine reepjes snijden. De korianderblaadjes grof snijden. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes uit de rode peper en snijd deze in dunne plakjes. De steeltjes van de haricots verts verwijderen en de peultjes kort blancheren in kokend water met zout. Laat vervolgens in ijskoud water afkoelen. Bestrooi de reepjes biefstuk met zout en peper. Laat in een wok de olijfolie op een hoog vuur goed verhitten en schroei hierin de reepjes biefstuk dicht. Voeg vervolgens de gesneden groenten toe en roerbak het gerecht een paar minuten. Voeg als laatste de koriander toe. Over 4 borden verdelen en bestrooien met sesamzaad.

Te gebruiken bij:
Lekker met mie en een komkommersalade.

Bij het roerbakken is het belangrijk dat dit op een hoog vuur en in een korte tijd gebeurt. Hierdoor blijft het vlees rosé en de groenten knapperig.

Het verdient aanbeveling om bijvoorbeeld olijfolie, arachideolie of zonnebloemolie te gebruiken; deze verbranden minder snel dan de traditionele slaolie.

Ingrediënten voor 4 personen:
600 g biefstukreepjes
4 sjalotten (100 g)
4 lente-uitjes
½ teentje knoflook
150 g haricots verts (of peultjes)
50 g oesterzwammen
2 g korianderblaadjes
½ Spaanse peper
½ dl olijfolie
Sesamzaad, geroosterd
Zout en peper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten