woensdag 14 april 2010

Nasi goreng met garnalen en omeletreepjes

Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat hem goed uitlekken in een vergiet. Verhit in een wok 2 eetlepels olie en fruit de ui met de knoflook. Voeg het vlees toe en bak het bruin aan. Schenk de ketjap in de wok en warm 1 minuut mee. Schep de spitskool erdoor. Voeg de mix voor nasi met 200 ml water toe en warm 5 minuten door; schep regelmatig om.

Klop intussen de eieren los met een scheutje water, zout en peper. Bak van het eimengsel en de rest van de olie 2 omeletten. Laat ze op een bord glijden, rol ze op en snijd ze in reepjes. Schep de rijst door de groentemix en breng de nasi op smaak met sambal en zout. Bak de rijst al omscheppend in 5 minuten goed warm en krokant. Neem de wok van het vuur en schep er de bladselderij met de garnalen en de omeletreepjes door. Lekker met zoetzure komkommersalade (zie ah.nl/recepten), kroepoek en gefruite uitjes.

Ingrediënten
500 g rijst, wit
5 eetlepels zonnebloemolie
2 uien, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijngesneden
600 g nasivlees
50 ml ketjap manis
300 g panklare spitskool
2 zakjes mix voor nasi (a 40 g)
4 eieren
1 eetlepel sambal badjak
3 eetlepels verse bladselderij, fijngesneden
250 g roze garnalen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten