Gebruiksmoment: Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingswijze: Koken
Bereidingstijd: 40 minuten
Soort keuken: Nederlands
Ingrediënten
1 kg asperges
zout
40 gram boter
40 gram bloem2 dl room
1 eidooier
60 gram geraspte kaas
4 hardgekookte eieren
300 gram ham
krielaardappeltjes
peterselie of bieslook
Schil de asperges. Snijd de gekookte eieren in plakjes en snijd de ham in reepjes. Beboter een ovenvaste schaal. Verwarm de oven op 200C
Asperges in ruim water met wat zout gaar koken. Laten uitlekken en het kookvocht opvangen. Smelt de boter en roer de bloem erdoor tot een glad papje. Schenk al roerend met kleine beetjes 2 dl aspergevocht bij het bloempapje. Laat de saus 3 min. zachtjes doorkoken. Roer de room door de eidooier.
Meng (van het vuur af) de uitgeroerde eidooier en 2/3 van de geraspte kaas door de saus. Leg in de ovenvaste schaal laag om laag asperges, de eiplakjes en de reepjes ham, afgewisseld met de saus. De bovenste laag moet uit saus bestaan. Strooi de rest van de kaas er over.
Zet de schotel in een op 200C voorverwarmde oven of onder een grill en laat er een goudgeel korstje op komen. Dien de asperges au gratin op met krielaardappeltjes, bestrooid met peterselie of bieslook.
ServeertipHeerlijk met een glas Chablis
Bron: Ina Nijman
Geen opmerkingen:
Een reactie posten