Bereiding:
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Ontvel de tomaten (maak met een scherp mesje een kruis over de bovenkant van de tomaten, met het groene aanhechtingspunt in het midden. Dompel de tomaten ca. 1 minuut onder in kokend water. Schep de tomaten uit het water en trek met een mesje het velletje eraf), verwijder de natte zaadkernen en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Sijd de basilicumblaadjes in reepjes. Meng de tomatenblokjes met de basilicum, 4 eetlepels olijfolie en versgemalen peper en zout. Snijd het ciabattabrood in schuine plakjes. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin het brood aan één kant goudbruin. Bak de andere kant kort en licht. Wrijf de opgesneden teen knoflook over de lichtgebakken kant van het brood, besmeer met tapenade en beleg met een bergje van het tomatenmengsel. Leg de bruschetta’s op een bakplaat en schuif deze 5 minuten onder de hete grill.
Ingrediënten
350 gram rijpe tomaten
1 bosje basilicum
5 eetl. olijfolie extra vierge
versgemalen peper
zout
1 ciabattabrood
1 teen knoflook
6 eetl. tomatentapenade
zondag 25 april 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten